formats

Slik skapes suksessgründere i Bergen

 

Hver måned arrangerer Ulstein Bedriftsutvikling et gründermøte med ulike tema. Her er speed-dating for bedrifter. – Jeg knyttet til meg to nye leverandører her, forteller Stig Bredvei i ClockWork Bemanning, til høyre i bildet.

Hver måned arrangerer Ulstein Bedriftsutvikling et gründermøte med ulike tema. Her er speed-dating for bedrifter. – Jeg knyttet til meg to nye leverandører her, forteller Stig Bredvei i ClockWork Bemanning (til høyre i bildet).

Ulstein Bedriftsutvikling sørger for at gründere i bergensregionen får de verktøy som trengs for å skape vekst og positiv bunnlinje. – Å bli medlem her er en lur investering for alle seriøse bedriftseiere, mener Stig Bredvei. 

Ulsteins strategigrupper er et unikt konsept. - Vi er de eneste i Norge som jobber på denne måten, forteller Tone Ulstein

Tone Ulstein skal i løpet av 2013 ha inn 100 nye medlemmer til Gründerforum.

– Ulstein Gründerforum er møteplass, utstillingsvindu, utviklingsarena og døråpner. Her kan gründere som vil ha sin bedrift opp og frem møte andre i samme situasjon og lære av hverandres suksess og feilvalg, og sammen skape vekst og utvikling, forteller Tone Ulstein, daglig leder i Ulstein Bedriftsutvikling.

Les mer om Ulstein Gründerforum her.

– Viktig møteplass for store og små

I dag er 372 små, mellomstore og store bedrifter i bergensregionen med i Ulstein Gründerforum, hvor det én gang i måneden arrangeres foredrag og tilrettelegges for nettverksbygging. Første medlem i forumet, som hadde oppstart i 2006, var Per-André Wiberg.

– Jeg har utvilsomt sett viktigheten av å ha en møteplass for gründere. Spesielt er det bra for mindre bedrifter som ikke har så mange å diskutere utfordringene med, mener Wiberg, som for tiden får mye oppmerksomhet rundt sitt Flytende Bolig-konsept.

– Samtidig er det litt spesielt når en bedrift med 100 ansatte lærer av en bedrift bestående av tre. De har samme utfordringer og problemstillinger som alle andre, men i enda større skala. Det er viktig for alle bedriftseiere å huske at om man ikke tenker fremover, kan det raskt gå bakover, sier Ulstein.

Følg Ulstein Gründerforum på Facebook.

Per-André Wiberg fant sin medeier Ove Hagen i Ulstein Gründerforum. I strategigruppen har de så utviklet konseptet som snart vil prege Bergens boligsituasjon.

Per-André Wiberg fant sin medeier Ove Hagen i Ulstein Gründerforum. I strategigruppen har de så utviklet boligkonseptet som snart vil prege Bergen.

Innovativt og tradisjonelt

Ulstein påpeker at både innovasjonsbedrifter som Flytende Bolig og mer tradisjonelle bedrifter er hjertelig velkomne til Ulstein Gründerforum. Et eksempel på sistnevnte er ClockWork Bemanning, som på tre år har gått fra null til hundre millioner kroner i omsetning.

– Med så stor strategisk nytteverdi, gode medlemsrabatter og tilgang på et samarbeidsnettverk man ellers ville brukt mye tid og krefter på å finne, er det å bli med i Ulstein Bedriftsutvikling egentlig ikke noe å lure på for en seriøs gründer, fastslår administrerende direktør i ClockWork, Stig Bredvei.

Bli medlem her.

Strategigrupper

Ut fra gründerforumet ble konseptet Ulstein Gruppene etablert i 2009. Hver tredje uke møtes fem gründere fra ulike bransjer for et tett strategiarbeid.

– Her får bedrifter som ikke allerede har en strategiplan eksperthjelp til å utarbeide det, mens de allerede som har strategien på plass, blir utfordret på denne, forklarer Ulstein.

– Ulstein Gruppene har vært et bra sted å lufte vår strategiplan og få tilbakemeldinger fra sammenlignbare, ikke-konkurrerende bedrifter. Selv om vi har interne sparringpartnere, er det godt å ha eksterne kilder som ser på oss med kritisk blikk og kommer med konstruktive tilbakemeldinger, sier Bredvei.

– I strategigruppene er det både hjemmelekse og tett oppfølging av fremdriften, slik at bedriftene når sine mål. Resultatene vi har er dog intet mindre enn fantastiske, og, poengterer Ulstein.

Les mer om Ulstein Gruppene her.

—————————————————————————————————————————————————

Næringsminister Trond Giske er en av dem som har fattet interesse for Ulstein Bedriftsutviklings arbeid

Næringsminister Trond Giske er en av dem som har fattet interesse for Ulstein Bedriftsutviklings arbeid.

Fakta:

  • Det eneste kravet for å bli med i Ulstein Gründerforum er at man skal ha etablert og drevet et aksjeselskap to år og ønsker vekst og utvikling for bedriften
  • Ulstein Bedriftsutvikling har i dag 13 strategigrupper, men skal ha etablert 20 i løpet av året. Til gründerforumet er målet 100 nye medlemsbedrifter i 2013
  • Medlemsbedriftene hos Ulstein Bedriftsutvikling har rabattfordeler hos blant annet Sparebank 1 SR-Bank, Phonero, Acapo, Storebrand Forsikring og NorEngros
  • Neste gründerforum har tema vekst og blir avholdt onsdag 27. februar

Besøksadresse: Kanalveien 62, 5068 Bergen
Telefon:  411 72 000
E-post: tone@ulsteinbedriftsutvikling.no

Les mer om Ulstein Bedriftsutvikling her.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
© MagNews - En tjeneste fra Magnet Media